بنز در فکر رقابت بیشتر با پورشه
مرسدس-بنز در چند سال گذشته بخش خودروهای تقویتشده خود، AMG، را رو در روی پورشه قرار داده است. اولین مدل AMG که به طور مستقیم با محصولات پورشه رقابت میکرد، مرسدس-ایامجی جیتی بود که در سال ۲۰۱۴ به بازار آمد. مدل چهار در جیتی که امسال به بازار عرضه میشود هم رقیب پورشه پانامرا است. به گزارش رسانههای بریتانیایی، مرسدس-بنز در حال ارزیابی برای انتخاب سومین مدل بخش AMG است. مهندسان و طراحان این شرکت یک مدل اسپرت دو نفره به مدیران کارخانه نمایش دادهاند که به طور مستقیم با پورشه کیمن رقابت میکند.
هفتهنامه اتوکار (Autocar) گزارش داده موتور این مدل جدید در پشت صندلی راننده قرار دارد، از نظر ظاهری شباهتهایی به هایپرکار "پروژه یک" کارخانه خواهد داشت و قیمتش تقریبا نصف مدل جیتی و حدود صد هزار یورو است.
|
به گفته یک مدیر ارشد مرسدس-بنز، این کارخانه به دنبال یافتن راهی است تا از موفقیت تیم مرسدس در مسابقات فرمول یک بهرهبرداری کند. بهترین راه، عرضه یک ماشین اسپرت با قیمتی به نسبت ارزانتر است که بیشتر از جاده برای پیست ساخته شده باشد.
توجیه تجاری این پروژه باعث تردید مدیران شده است. گرچه ماشینهای اسپرت بهترین ابزار برای بازاریابی و مطرح کردن نام خودروسازان هستند، اما پیدا کردن راهی برای کسب سود از فروش آنها ساده نیست. برای نمونه تویوتا و بامو ناگزیر شدند برای صرفهجویی در ساخت نسل بعدی مدلهای اسپرت سوپرا و Z4 با هم شریک شوند.
![]() |
اعتصاب به خاطر رونالدو
یک اتحادیه کارگری در گروه خودروسازی فیات-کرایسلر در اعتراض به قرارداد باشگاه فوتبال یوونتوس با کریستیانو رونالدو، کارگران را به اعتصاب فراخواند. صندوق سرمایهگذاری اکسور که به خانواده آنیهلی تعلق دارد، مالک سی درصد خودروسازی فیات-کرایسلر و ۶۴ درصد باشگاه یوونتوس است. اما این دو موسسه به طور مستقل از یکدیگر اداره میشوند. اتحادیه کارگری کارخانه ملفی در ایتالیا در اطلاعیه خود آورده "پذیرفته نیست که سالها است (مدیران) از کارگران فیات-کرایسلر در سراسر کشور میخواهند در مسائل مالی از خود گذشتگی کنند و همانها صدها میلیون یورو برای خرید یک بازیکن خرج میکنند."
هفته گذشته یوونتوس، قهرمان ایتالیا، با کریستیانو رونالدو، قراردادی به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو (۱۱۷ میلیون دلار) امضا کرد. کارخانههای گروه خودروسازی فیات-کرایسلر در ایتالیا به دلیل کاهش تعداد مدلهای فیات مجبور شدهاند کارگران را اخراج کنند و از مزایای آنها کم کنند. قرار بود همه کارگران تا پایان سال ۲۰۱۸ به سرکار برگردند، اما به دلیل تاخیر در عرضه مدلهای جدید رسیدن به این هدف به پایان سال ۲۰۲۲ موکول شده است.
![]() |
هدیه صد سالگی بنتلی
بنتلی یک سال زودتر به پیشواز صدسالگی خود رفته و یک مدل ویژه به این مناسبت عرضه کرده است. مدل جدید براساس لوکسترین مدل بنتلی، مولسان (Mulsanne) ساخته شده است و تنها صد دستگاه از آن فروخته میشود. این ماشین به یاد بنیانگذار کارخانه، والتر اوون بنتلی نامیده شده است. داخل ماشین با الهام از زندگی لوکس در سالهای دهه سی میلادی طراحی شده است که مهمترین بخش آن کابینت مشروب کوچکی است که بین دو صندلی عقب قرار دارد.
![]() |
اما آنچه این بنتلی را نسبت به دیگر مدلهای مولسان متمایز میکند، یادگاری است که از بنیانگذار بنتلی با خود دارد. در هر یک از صد دستگاه از این مدل ویژه، بخشی از میللنگ ماشین شخصی والتر اوون بنتلی قرار داده شده است.
![]() |
مسابقه اتومبیلرانی بدون راننده
شرکت فنآوری روبو ریس (Roborace) با آوردن ماشین خودران خود به مسابقه تپهنوردی جشنواره سرعت گوودوود تاریخساز شد. جشنواره سرعت گوودوود یکی از مهمترین رویدادها برای علاقهمندان به خودرو است. این جشنواره بیست و پنج سال است که در امارت گوودوود در ساسکس انگلستان برگزار میشود. در طول چهار روز برگزاری این جشنواره، کلکسیونرها و خودروسازان، ماشینهای اسپرت جدید و کلاسیک خود را برای نمایش و شرکت در مسابقه تپهنوردی به گوددوود میآورند. حضور یک ماشین الکتریکی خودران در بین بهترین و گرانترین ماشینهای اسپرتی که موتور درونسوز دارند، از نظر نمادین اهمیت زیادی داشت.
روبوریس چهار موتور الکتریکی دارد که در مجموع ۵۰۰ اسب بخار نیرو تولید میکند. به جای راننده، یک کامپیوتر با کمک مجموعهای از رادارهای لیزری، رادارهای فراصوتی و دوربین، جاده را میبیند و ماشین را کنترل میکند. حداکثر سرعت ماشین سیصد کیلومتر در ساعت است اما در گوودوود سرعت به ۱۲۰ کیلومتر در ساعت محدود شده بود. این ماشین توسط دانیل سایمون، طراح سابق بوگاتی برای مسابقات ماشینهای خودران ساخته شده است. این مسابقات قرار است همزمان با مسابقات ماشینهای الکتریکی فرمول ئی برگزار شود.
چالش اصلی برای تیم روبوریس نبودن مرز مشخص بین جاده و چمنهای اطراف مسیر بود. از طرف دیگر درختان برای راهیاب ماهوارهای ماشین مشکل ایجاد کردند و ماشین نمیتوانست در بخشی از مسیر از راهیاب ماهوارهای خود استفاده کند. با این حال روبو ریس مسیر دو کیلومتری را با موفقیت طی کرد. روبوریس تنها ماشین خودران در گوودوود نبود. رژه ماشینها با یک فورد موستانگ مدل ۱۹۶۵ آغاز شد که با سفارش شرکت زیمنس و توسط دانشجویان دانشگاه کرانزفیلد در بریتانیا به فنآوری خودران مجهز شده بود. اگرچه این ماشین برای رسیدن به پایان مسیر به دخالت راننده نیاز پیدا کرد.
تاکنون دیدگاهی برای این پست درج نشده است!