آغاز آزمایش اولین وانت پیشساخته جهان؛ ساخت ابرخودروی ایتالیایی با حمایت خودروساز هندی؛ رونمایی از نسل جدید فورد فوکوس و تغییر ناگهانی مدیر بزرگترین خودروساز جهان.
![]() سر هم کردن وانت پیشساخته اُکس کمتر از دوازده ساعت وقت میگیرد |
🚐 اولین وانت پیشساخته جهان به هند میرود
بسیاری از علاقهمندان خودرو، گوردون موری (Gordon Murray) را برای طراحی ماشینهای مسابقات فرمول یک و خلق مکلارن F1، یکی از مشهورترین ابرخودروهای جهان، میشناسند. اما این طراح خودروی بریتانیایی در چند سال گذشته مشغول طراحی ماشینی بوده که اگرچه سرعت و قدرت کارهای قبلی او را ندارد، اما شاید یکی از انقلابیترین ماشینهای جهان باشد.
گوردون موری اولین وانت پیشساخته جهان را طراحی کرده است؛ ماشینی که ساخت و نگهداریاش آسان است، برای جادههای ناهموار در کشورهای در حال توسعه طراحی شده و قرار است به زودی برای آزمایش به هند فرستاده شود.
ایده ساخت وانت اُکس ( Ox)، پنج سال پیش به فکر تورکویل نورمن، تاجر بریتانیایی رسید. او از موری خواست تا ماشینی ارزان و کارآمد برای مردم در مناطق دورافتاده جهان بسازد.
پیشساخته بودن ماشین باعث راحتی و ارزانتر بودن حمل و نقل آن شده است. بخشهای مختلف ماشین خود در کنار هم بسته واحدی را شکل میدهند که نیازی به بستهبندی بیشتر ندارد و شش ماشین را میتوان در یک کانتینر جا داد. ساخت آن هم ساده است. سه نفر در کمتر از شش ساعت میتوانند یک خودروی پیشساخته را آماده کنند و سرهم کردنش هم برای سه مکانیک بدون داشتن تخصص زیاد کمتر از دوازده ساعت وقت میگیرد.
![]() گوردون موری (راست) و تورکویل نورمن در کنار وانت اُکس |
اُکس میتواند تا ۱۹۰۰ کیلوگرم بار یا سیزده نفر را جابهجا کند. این ماشین میتواند در آب تا عمق ۷۵ سانتیمتر حرکت کند و از موتور ۲.۲ لیتری ۹۸ اسب بخاری دیزل آن میتوان برای پمپاژ آب، چوببری یا روشنایی هم استفاده کرد.
اولین نمونه آزمایشی اُکس دو سال پیش ساخته شد. علاوه بر سرمایهگذاری تورکویل نورمن، بخشی از هزینهها از طریق سرمایهگذاری مردمی تامین شد. برای رسیدن به این مرحله سه میلیون پوند (حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دلار) هزینه شده است و برای تولید انبوه تقریبا همین اندازه سرمایه لازم است.
حالا شرکت نفتی شل به جمع علاقهمندان به این پروژه اضافه شده است و میخواهد تعدادی از این ماشینها را برای نمایش و بازاریابی به هند بفرستد. نتیجه این سفر میتواند نقطه عطفی در ساخت اولین ماشین پیشساخته جهان باشد.
👇 از مجموعه جهان خودرو بخوانید:
عرض اندام هیوندای در بازار خودروهای لوکس
رونمایی 'پیشرفتهترین' سواری فولکسواگن در چین
رقیب تازه رولزرویس و بنتلی در ژنو
اولین ماشین الکتریکی جگوار به بازار آمد
![]() پینین فارینا ماشین اسپرت هیدروژنی H2 را برای یک شرکت سویسی-فرانسوی طراحی کرد |
🚐 ابرخودروی ایتالیایی با سرمایهگذاری هندی
نزدیک به نود سال است که استودیوی طراحی پینینفارینا بهترین ماشینهای فراری، لامبورگینی، آلفارومئو و مازراتی را طراحی کرده است اما باتیستا پینینفارینا، بنیانگذار این استودیوی طراحی هرگز به آرزوی خود برای ساخت یک ماشین که نام او را بر پیشانی داشته باشد نرسید. با آغاز دورهای تازه در صنعت خودرو و همهگیر شدن قوای محرکه الکتریکی، این استودیو حالا میخواهد با حمایت مالک هندیاش، این آرزو را برآورده کند.
پینینفارینا اعلام کرده اولین محصولش، یک ابرخودروی الکتریکی با قیمت حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود که در سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه میشود و با محصولات لامبورگینی و بوگاتی رقابت میکند.
بخش عمده سهام استودیوی طراحی پینین فارینا سه سال پیش در پی مشکلات مالی به شرکت هندی ماهیندرا و ماهیندرا فروخته شد. با این حال این استودیو استقلال خود را حفظ کرد و به قبول سفارش از خودروسازان دیگر ادامه داد. از جمله مشتریان پینینفارینا، شرکت چینی گروه هایپرکینتیک یا HKG است که قصد دارد ماشینهای لوکس الکتریکی بسازد. پینین فارینا همچنین ماه پیش در نمایشگاه ژنو از طرحش برای یک خودروی اسپرت هیدروژنی رونمایی کرد که قرار است در تعداد بسیار کم برای یک شرکت سوییسی-فرانسوی ساخته شود.
ساخت ماشین با نام پینین فارینا توسط شرکت تازهای انجام خواهد شد که به طور کامل در کنترل ماهیندرا و ماهیندرا است. آناند ماهیندرا، مدیر شرکت هندی میگوید محصولات پینینفارینا برای کلکسیونرهایی ساخته میشود که ماشین برایشان بیشتر یک اثر هنری است. اطلاعات فنی درباره این ماشین منتشر نشده است اما گفته شده شتاب صفر تا صد کیلومتر این ماشین زیر دو ثانیه است و با هر بار شارژ میتواند تا بیش از ۴۸۰ کیلومتر حرکت کند.
این ابرخودرو تنها محصول پینینفارینا نخواهد بود. این شرکت میخواهد سه مدل شاسیبلند هم بسازد. یکی از این ماشینها از نظر قیمت و توانایی با لامبورگینی اوروس رقابت خواهد کرد و دو مدل دیگر هم با شاسیبلندهای پورشه رقابت میکنند.
![]() نسل جدید فورد فوکوس از تابستان به بازار عرضه میشود |
🚐 آغاز عملیات نجات فورد در چین با نسل جدید فوکوس
فورد نسل جدیدی از مدل محبوب خود، فوکوس، را همزمان در اروپا و چین رونمایی کرد. کارخانه آمریکایی میخواهد با فروش این ماشین در اروپا، فولکسواگن گلف، پرفروشترین هچبک این قاره را به چالش بکشد. اما کار این ماشین در چین سختتر است و فورد امیدوار است این ماشین بتواند روند سقوط این شرکت در بازار را متوقف کند.
فورد میگوید مانند مدلهای پیشین، در ساخت نسل چهارم فوکوس بر کیفیت رانندگی تمرکز کرده است و آن را به امکانات رفاهی و ایمنی مجهز کرده که معمولا در ماشینهای گرانتر به مشتریان ارائه میشود. ترمز خودکار در شرایط اضطراری، رصد نقاط کور راننده و نگهداشتن ماشین بین خطوط جاده، از جمله این امکانات است. ابعاد ماشین تغییری نکرده اما فضای سرنشینان بیشتر شده است. طراحی داخل ماشین هم نسبت به نسل قبلی ساده تر است.
علاوه بر کارخانههایی در اروپا، فوکوس جدید قرار است در چین هم ساخته شود و از آنجا به آمریکا فرستاده خواهد شد. مدلهایی که به بازار چین عرضه میشود موتور یک لیتری بنزینی دارد. فوکوس در اروپا با موتور یک و نیم لیتری بنزینی و دو لیتری دیزل به بازار عرضه میشود.
فروش فورد در بازار چین به شدت رو به کاهش است و همکاری این شرکت با گروه خودرسازی چانگان، شریک اصلیاش در چین، پس از بیست سال هنوز به سختی پیش میرود. در حالی که بازار چین در سال ۲۰۱۷ سه درصد رشد کرد، فروش فورد پارسال شش درصد کمتر شد. کاهش فروش در دو ماه اول سال جدید میلادی ۲۳ درصد بوده است.
برای توقف این روند، فورد اعلام کرده تا سال ۲۰۲۵ پنجاه مدل جدید یا به روز شده از محصولاتش را به بازار عرضه خواهد کرد. از این مدلها پانزده خودرو با قوای محرکه الکتریکی ساخته خواهد شد.
![]() هربرت دیس تا سه سال پیش از مدیران ارشد بامو بود |
⬛️ تغییر ناگهانی مدیر گروه فولکسواگن
هییت مدیره گروه خودروسازی فولکسواگن هفته گذشته در تصمیمی ناگهانی، ماتیاس مولر، مدیر این خودروسازی را برکنار کرده و هربرت دیس، مدیر فولکسواگن را به مدیریت گروه منصوب کردند.
گروه خودروسازی فولکسواگن بزرگترین خودروسازی جهان است و علاوه بر محصولات فولکسواگن، شرکتهای آئودی، پورشه، بنتلی، لامبورگینی، بوگاتی، سئات و اشکودا را هم در زیر مجموعه خود دارد. شرکت موتورسیکلتسازی دوکاتی و دو کارخانه کامیونسازی مان و اسکانیا هم بخشی از این گروه است.
ماتیاس مولر، از مدیران با سابقه فولکسواگن، حدود سه سال پیش و پس از برملا تقلب این شرکت در آزمایش موتورهای دیزل به مدیریت منصوب شد و با اولویت دادن به تولید خودروهای الکتریکی، شرکت را از بحران این رسوایی عبور داد. با این حال در چند ماه گذشته سهامداران عمده فولکسواگن از سرعت کم تغییرات ناراضی بودند و از او انتقاد میکردند.
بر خلاف مولر، هربرت دیس تازه به فولکسواگن آمده است. او تا سه سال پیش از مدیران ارشد بامو بود. او پس از رسیدن به مدیریت فولکسواگن برنامهای را آغاز کرد تا این شرکت را به بزرگترین سازنده خودروهای الکتریکی جهان تبدیل کند.
هربرت دیس برای روانتر کردن عملیات گروه فولکسواگن زیرمجموعههای این شرکت را به سه گروه تقسیم خواهد کرد و مدیران هر گروه مسئول چند مارک خواهند بود. خودروهای با صرفه شامل فولکسواگن، سئات و اشکودا در یک گروه قرار میگیرد. شرکتهای لوکس شامل پورشه، بنتلی، لامبورگینی و بوگاتی در گروه خودروهای سوپرلوکس گنجاده میشود و آئودی در گروه خودروهای لوکس قرار خواهد گرفت. بخش ویژهای هم برای بازار چین ایجاد خواهد شد. این گروه همچنین ممکن است بخش ساخت موتورسیکلت دوکاتی و کامیونسازیهای خود را بفروشد.
آرشیو جهان خودرو:
◼️ پژو ۵۰۸ جدید یک ماه دیگر رونمایی میشود
◼️ ولوو با استیشن جدید آمد
◼️ بزرگترین تولیدکننده خودروی جهان کیست؟
◼️ جعبه تویوتا پیتزا را در راه میپزد
تاکنون دیدگاهی برای این پست درج نشده است!