آیا در مورد کوید-۱۹، ایمنی ناشی از واکسن قوی تر و فراتر (Superhuman Immunity) از ایمنی از ناشی از ابتلای طبیعی است؟ آیا افرادی که قبلا مبتلا شده اند هم باید واکسن بزنند؟
خلاصه ای از مقاله ی اریک توپول و همکارش، منتشر شده در مجله Nature Medicine که توسط تهیه شده است.
معمولا در پاسخ به این سوال گفته میشود که ابتلا به عفونت نسبت به واکسیناسیون ایمنی بهتری به ما میدهد. اما مواردی هم هستند که بر عکس این موضوع است مثل ایمنی ناشی از واکسن کزار.
در بدن فرد مبتلا به عفونت کزار مقدار کمی سم تولید می شود که میتواند بیماری شدید ایجاد کند ولی برای ایجاد ایمنی قوی کافی نیست و بنابر این توصیه میشود تا این افراد هم که قبلا به کزاز مبتلا شده اند واکسن بزنند.
مثال دیگر در این زمینه عفونت با باکتری هموفیلوس آنفولانزای تایپ بی میباشد که میتواند مننژیت، نومونی یا ... ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
واکسن کرونا چه زمان و چگونه به ایران میرسد؟
واکسن کرونای شرکت فایزر چه زمانی به دست همگان میرسد؟
دو مثال ویروسی نیز ویروسهای واریسلا(ایجاد کننده آبله مرغان و زونا) و ویروس اچ پی وی می باشد. ایمنی اولیه ناشی از عفونت آبله مرغان نمی تواند از ایجاد زونا در بزرگسالی جلوگیری کند ولی واکسن در برابر زونا نیز از شخص محافطت می کند.
حالا آیا برای عفونت کوید-۱۹، ایمنی طبیعی قوی تر است یا ایمنی واکسن؟ پاسخ نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه دارد.
دو واکسن فایزر و مودرنا ایمنی حدود ۹۵٪ می دهند. از طرفی در ابتلا به کوید-۱۹ سطح زیادی از آنتی بادی های خنثی کننده ایجاد میشود که بعضی از آنها ممکن است ایحاد ایمنی نکنند. علاوه بر آن ابتلای مجدد هم دیده شده است.
به هر حال ما خوشبین هستیم که به دست آوردن ایمنی قوی تر با واکسن یک هدف قابل دسترس باشد.
سوال یا دیدگاه شما (پاسخ از کاربران و کارشناسان ویکی گرام )








آخرین توئیت ها

سلام بنده دارای مدرک دکترا در رشته مدیریت مهندسی پروژه از دانشگاه برکم اسپانیا بوده و دارای 32 سال سابقه کار در شرکت ملی نفت هستم. می خواستم ببینم که چگونه می توانم از قانون جدید تخصیص ویزای طلایی اقامت امارات به دارندگان مدرک دکترا استفاده نموده و تقاضا بدهم و اینکه توصیه خاصی برای بنده دارید یا خیر؟ با تشکر
2 ماه پیش
تاکنون دیدگاهی برای این پست درج نشده است!