برای دریافت معافیت تحصیلی باید نامه پذیرش دانشگاه مقصد را دریافت نمائید، سپس طی درخواستی به دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شدهاید درخواست میدهید تا نامه معرفی به نظام وظیفه را به شما ارائه دهد. در صورتی که قصد انصراف دارید نیز باید ابتدا انصراف داده و سپس دانشگاه به شما نامه معرفی به نظام وظیفه را بدهد، در مرحله بعد به سایت نشا که مربوط به وزارت علوم است مراجعه و در آن ثبت نام میکنید و از وزارت علوم، نامه معرفی به نظام وظیفه را دریافت میکنید. این نامه نشان میدهد که شما در یک دانشگاه قبول شدهاید و بر همین اساس نظام وظیفه به شما معافیت تحصیلی میدهد و در ازای آن از شما وثیقه میخواهد.
کانال تلگرامی اخبار مهاجرت و روشهای اخذ پذیرش از بهترین دانشگاههای جهان
دانشجویانی که خدمت سربازی نرفتهاند باید حائز شرایطی باشند تا بتوانند برای خروج از کشور اقدام کنند. این شرایط به شرح زیر است:
مشمولان برای خروج موقت از کشور باید فاقد غیبت باشند و وضعیت تحصیلی مشخص داشته باشند همچنین در سنوات ارفاقی مازاد بر سنوات مجاز تحصیل نباشند.
مهلت معرفی مشمولان فارغ التحصیلان به پایان نرسیده باشد و دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند و برای بازگشت به موقع به کشور وثیقه مورد نیاز را بسپارند. متقاضیان مشمول باید درخواست (فرم) مجوز خروج موقت از کشور را از دانشگاه مربوطه ارائه نمایند.
نظام وظیفه در مقابل ارائه معافیت تحصیلی به شما، یک وثیقه دریافت مینماید و شما میتوانید یکی از موارد زیر را برای تهیه وثیقه انتخاب نمائید.:
◾️ سند ملکی
◾️ضمانت بانکی
◾️پول نقد
◾️ سند
چگونگی استعلام وضعیت نظام وظیفه
متقاضیان ابتدا می بایست به دفاتر خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی مراجعه کنند و کد پنج رقمی سخا خود را دریافت کنند، افراد با داشتن این کد و مراجعه به سامانه نظام وظیفه وضعیت خود را بررسی کنند. این بررسی به شما کمک می کند تا مدت مشخص مجاز سنوات مجاز تحصیلی خود را بدانید و طبق آن پیش بروید تا ندانسته غیبت نخورید و جریمه نشوید.
سنوات مجاز برای دریافت معافیت تحصیلی به شرح زیر است:
◾️ کاردانی: به مدت ۲ سال و ۶ ماه
◾️ کارشناسی پیوسته یا لیسانس: به مدت ۵ سال
◾️ کارشناسی ناپیوسته: به مدت ۳ سال
◾️ کارشناسی ارشد ناپیوسته یا فوق لیسانس: به مدت ۳ سال
◾️ کارشناسی ارشد پیوسته: به مدت ۶ سال
◾️ دکتری تخصصی: به مدت ۶ سال
◾️ دکترای پزشکی: به مدت ۸ سال
چنانچه دانشجو نتواند در مدت سنوات مجاز اولیه تحصیل را به اتمام برساند با تشکیل جلسه ای و در صورت تصویب کمیسیون موارد خاص حداکثر برای یک سال سنوات ارفاقی بگیرد. اگر تمامی شرایط مهیا شد دانشگاه می باید ظرف مدت سه ماه بعد از اتمام سنوات اولیه مراتب را به دفتر پلیس+10 اطلاع دهد. چنانچه در مدت فوق درخواستی مبنی بر سنوات ارفاقی ثبت نگردد سامانه درخواست های بعدی را پذیرش نخواهد کرد.
➕ بیشتر بخوانید:
سربازی و مهاجرت دغدغه مشترک همه پسرها
خروج از کشور پس از سربازی و قبل ازصدور کارت پایان خدمت
دانشجویان مشمول تنها در صورتی می توانند از سنوات ارفاقی بهره ببرند که امکان فراغت از تحصیل را در مدت ارفاقی را داشته باشند:
◾️ کارشناسی پیوسته: دانشجو می بایست حداقل 100 واحد گذرانده باشد.
◾️ کارشناسی ارشد ناپیوسته: دانشجو میبایست حداقل 18 واحد را گذرانده باشد.
◾️ دکتری تخصصی ناپیوسته : دانشجو می بایست حداقل 18 واحد درسی را گذرانده باشد.
پس از ارائه ضمانتنامه به سازمان نظام وظیفه این سازمان مدارک شما را بررسی و در صورت تائید مدارک، آنها را به اداره گذرنامه ارسال میکند. بعد از حدود یک هفته باید به اداره گذرنامه مراجعه نمائید و در این مرحله، اداره گذرنامه با زدن یک مهر در صفحه آخر پاسپورت شما، بازه زمانی مجاز خروج از کشور را ذکر میکند.
سوال یا دیدگاه شما (پاسخ از کاربران و کارشناسان ویکی گرام )







آخرین توئیت ها

سلام بنده دارای مدرک دکترا در رشته مدیریت مهندسی پروژه از دانشگاه برکم اسپانیا بوده و دارای 32 سال سابقه کار در شرکت ملی نفت هستم. می خواستم ببینم که چگونه می توانم از قانون جدید تخصیص ویزای طلایی اقامت امارات به دارندگان مدرک دکترا استفاده نموده و تقاضا بدهم و اینکه توصیه خاصی برای بنده دارید یا خیر؟ با تشکر
1 سال پیش
حسین
1399-10-23 22:59:19